Meniu
Magazin
Filtru
Mai mult
Categorii
Marca
Termopane cu 7 camere ?
8 iulie, 2022 de
web

Foarte mulți clienți în căutare de “termopane” au ca unic criteriu de achizitie profilul din pvc.

Singura cerință este ca profilul să fie cu cât mai multe “camere”. Ceea ce nu este un lucru rău…rău este că nu știi la ce anume folosesc acestea iar faptul că vecinul are “termopane cu 7 camere” și a spus că sunt cele mai bune nu trebuie să fie neapărat o regulă. De asemenea, profilul trebuie să fie “marca”: Rehau, Salamander, Veka, Trocal…pentru ca așa au auzit tot la vecinul sau în reclame, sunt “nemțești” nu au cum să nu fie bune.

Deși există un adevăr și marketingul își face bine treaba, lucrurile nu sunt chiar așa de simple și poți intra în nenumărate capcane cu acest mod de abordare a achiziției.

Calitatea unei ferestre din pvc nu este dată doar de profil. În continuare am încercat să atragem atenția asupra tuturor aspectelor importante din ansamblul unei ferestre pvc.

1.În afară de numărul de camere este foarte importantă lățimea profilului. La un calcul simplu al coeficientului de transfer termic, un profil cu 5 camere și o lățime de 60 mm are același coeficient termic cu un profil cu 3 sau 4 camere. Deci, nu numărul de camere este cel mai important, la fel de mult contează și lățimea profilului.

2. Poate sa fie cel mai “nemțesc” profil, dacă nu are o armatură suficient de groasă, în funcție de dimensiunea si culoarea profilului , apar problemele. Mai ales, că acesta este un aspect foarte delicat, armătura nu se vede și se poate pune cu o grosime mai mică sau chiar deloc.

3. Feroneria trebuie sa fie de calitate, echipată complet cu suficiente puncte de blocare în funcție de dimensiunea ferestrei.

4. Sticla reprezinta aproximativ 80 % din suprafața ferestrei și este cel mai important factor pentru obținerea unui coeficient de transfer termic cât mai bun. Și aici întâlnim foarte des cazuri de profile care permit sticla tripan cu grosime de maxim 32mm. Ei bine, o sticlă tripan eficientă din punct de vedere termic trebuie sa fie de minim 40mm grosime și bineînțeles cu configurația sticlelor potrivită. Dar despre asta vom detaliza într-un articol viitor pentru că este un aspect foarte important și foarte amplu.

5. Proiectarea corecta a ferestrelor, o dimensionare corectă a deschiderilor cu canate mai late cât și alegerea corectă a grosimilor de sticlă în funcție de dimensiuni.

6.Un montaj profesionist, care să știe să alinieze corect ferestrele, să caleze corect sticla, să folosească șuruburi cât mai dese pentru o prindere rezistentă, reglaje fine, etc.

În concluzie: dacă ai nevoie de termopane, informează-te corect sau apelează la specialiști! Fă o verificare și vezi ce zic clienții despre societatea cu care urmează lucrezi, asigurăte că te abordează individual și îți propun soluții potrivite ție.

Dacă ți-au rămas întrebări, îți oferim consiliere și măsurători la la fața locului fără nici o obligație din partea ta.

Completează formularul de mai jos și un specialist Termoclass va reveni în cel mai scurt timp posibil!

Distribuiti aceasta postare
Arhiveaza
🙂 Aveți întrebări despre produsele sau serviciile noastre? Întrebați și vă vom răspunde cât mai curând posibil.